Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Justin Girardin is de 13e generatie van een familiebedrijf dat sinds
1570 bestaat. Het wijnhuis bezit 17 hectare, waarvan het grootste
deel in Santenay (Côte de Beaune). In die appellatie verlegt hij de
grenzen van kwaliteit. Justin hanteert al jaren werkwijzen die overeenkomen
met bio(-dynamisch). Het doel: een gezonde natuur met gezonde druiven die
het terroir van de individuele wijngaarden weerspiegelen.
Afkomstig uit de wijngaard 'Les Terrasses de Bievaux': 'bievaux' betekent
'mooie vallei'. De wijngaard ligt op een heuvel met 25% steilheidsgraad en
is daarom in terrassen aangelegd. De wijngaard werd aangeplant in de
jaren '60 en daarna volledig herplant in 1970 en 1986. De wijnstokken zijn
35 jaar oud. De bodem bestaat uit klei met een hoog kalksteengehalte.
Druiven worden met de hand geplukt.
De druiven worden geperst zodra ze in de wijnkelder arriveren. De gisting in
RVS tanks vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 10 graden om
aroma's te bewaren. Bij de gisting wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke
gisten uit de omgeving. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in vaten van Frans
eikenhout (uit Allier, Vosges en Bertanges), waarvan 15% nieuw. De wijn rijpt op
zijn eigen gistcellen, om extra romigheid en complexiteit aan de wijn toe te voegen.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad