Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
In 1973 richt Claudio Barbi zijn eigen wijnhuis in Orvieto op. Claudio is al
geruime tijd op zoek naar een wijnhuis waar hij zich kan specialiseren in
kwaliteitswijnen, als hij stuit op het verlaten landhuis ‘Decugnano’ in
Orvieto. Het landschap valt hem op vanwege het prachtige terroir en hij
besluit dan ook het landgoed te kopen en om te dopen tot Decugnano dei
Barbi. Het landgoed was vroeger in handen van de kerk: al sinds 1212
werd er wijn verkocht.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 24 graden
in RVS tanks voor 12 tot 15 dagen. Daarna volgt een schilweking van 7 tot
14 dagen. Een derde van de wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten.
Daarna wordt de wijn geblend en gebotteld. De wijn rijpt nog 6 maanden
op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad